Monday, January 3, 2011

Chocoyero Brujo

Vorige week een bezoek aan Chocoyero Brujo gebracht. Dit is een natuurgebied in de buurt van Managua, met watervallen en bekend om zijn papegaaien. Watervallen hebben we gezien, papegaaien niet, die waren nog niet terug in hun slaapplaatsen. Maar laat ik beginnen met een foto van het straatbeeld in Managua
het is niet zo druk als in de gemiddelde nederlandse plaats. Er rijden heel veel bussen, bijna allemaal voormalige Amerikaanse bussen, zoals op de foto, barsten, gaten in de ramen, geen probleem. Een busrit kost 2,5 Cordobas binnen Managua (is iets minder dan 9 cent), er tijden ook heel veel taxi's, langer dan vijf minuten wachten, komt niet voor. Het verkeer rijdt rechs van de weg, net als in nl. Inhalen gebeurt als er ruimte is zowel links als rechts. Opvallend is verder het veelvuldige toeteren. Volgens Carolina een teken van slechte opvoeding. Maar wel komisch. Zodra het stoplicht op groen springt beginnen de auto's achteraan in de rij meteen te toeteren. Ik weet niet of het veel helpt.
Op weg naar Chocojero gebruikten we eerst een bus, vervolgens een busje en het laatste stuk (ongeveer 8km bergop) een soort brommer. Het hoogste punt van Chocojero ligt op 970 m.

In Chocoyero hebben we een gids genomen. Met de gids zijn we naar de watervallen gelopen

Het was helaas niet de bloeitijd van de Orchideeen. Ik heb een niet bloeiend exemplaar gevonden, vermoedelijk uit de boom gevallen.


Dankzij de gids zagen we verschillende vogels, onder andere de nationale vogel van Nicaragua

Uiteindelijk kwamen we bij de tweede waterval met boomvarens en verblijfplaatsen van de pagegaaien
 









ook op de terugweg maakten we gebruik van de brommer om op de verharde weg te komen. Onderweg zaggen we nog aanplant van koffie, banaan en ananas


















1 comment:

  1. Tof brommertje Frank! En mooi natuurgebied. Ik zie wel veel wolken, hoe is het met het weer?

    ReplyDelete